Kismama kinezio - tape 

                   2800 ft    20-30 perc            

   Időpontot kérek

A kismama tapelés előnyeit és technikáit egyenlőre kevesen ismerik Magyarországon. Fontos leszögezni, hogy ezekben szalagokban semmiféle gyógyszer nincs. Rugalmas, bőrbarát, lég- és vízáteresztő szalagok mindössze annyit tesznek, hogy a ragasztás helyén mechanikusan megemelik a bőrt, így biztosítva még nagyobb helyet a vér-és nyirokkeringésnek. A felhelyezett szalagok stabilizálják az izmokat, szalagokat, ízületeket, miközben a sérült szövetek terhelését csökkentik.. Aki kipróbálta már a kinesiológiai tapaszokat, annak az egyik legmegdöbbentőbb élmény az azonnali fájdalomcsillapító hatás megtapasztalása. Fontos a helyes ragasztási technikák pontos elsajátítása, melyekkel szakszerűen enyhíthetők a különböző panaszok.


Miért érdemes a kismamáknak is kipróbálni a kinesio-tape-et?

Mert semmiféle kémiai anyag nem kell hozzá, és mellékhatásmentesen tud segíteni a terhesség során jelentkező panaszokra. Kismamák esetében konkrét tünet (pl. stria, hasizom szétnyílás, ödéma) vagy fájdalom esetén érdemes használni a kinesio tapet.

Pocakra is lehet ragasztani?

Igen! A pocakragasztás a has haránt és hosszanti irányú ragasztását jelenti. Ennek a technikának a segítségével lehetővé válik a hasi terhelés csökkentése (a tape támaszt tud biztosítani), miközben a szalagok mérséklik a bőr túlnyúlását és a szöveti feszülést, így a terhességi csíkok (striák) kialakulásának esélyét is csökkentik. A pocakragasztás a hasizomvédelemben is fontos szerepet kaphat, hiszen az egyenes hasizmok szétnyílását megelőző ragasztás segítségével csökkenthető a rectus diastasis (szétnyílt hasizom) kialakulásának esélye is, és ezzel együtt a köldök illetve lágyéksérv is megelőzhető.

A pocakragasztás segítségével enyhíteni lehet a kényelmetlen, nehéz alváson, és a megnövekedett teher miatt kialakult deréktáji és keresztcsonti fájdalmakra is megoldást nyújthat a kinesio-tape. A ragasztást a manuálterápiával ötvözve azonnali fájdalomcsillapítás érhető el gyógyszerek nélkül, ami egy kismama esetében nagyon fontos szempont.

A várandósság egyik kellemetlen velejárója lehet a végtagok vizesedése is, amire szintén segítséget nyújthat a tape. Az ún. polip ragasztási technika elősegíti az ödéma elvezetését az érintett területről.


Mire kell figyelni a kismamák kezelésekor?

A terhesség első három hónapja alatt nem lehet hasra és derékra ragasztani, mert a tape növeli az alatta lévő területek, szervek biológiai aktivitását, fokozza a kismedencei keringést. Ebben az időszakban a beágyazódás védelme és támogatása az elsődleges, ugyanakkor gerincpanaszok esetén egyéni mérlegelést követően használható a tape.

Szülés után is jó szolgálatot tesz?

A kismamáknak a szülést követően is érdemes a kinezio tape-hez fordulni, hiszen segítségükre lehet a regenerációban. A striák, a szétnyílt hasizom illetve a gerincpanaszok kezelésében is kiváló alternatíva a kinesiology tape technika, de a mellgyulladás kezelésére is alkalmazható.


Praktikus tape tippek kismamáknak:

A kinesio-tape- kezelés során kerüljük az olajok, olajos krémek használatát, mert ez nem teszi lehetővé a szalagok megfelelő tapadását.

A felragasztott szalagokkal nyugodtan lehet tusolni, de a kádfürdőt, hosszú fürdőzéseket nem szereti a tape, mert leázhat.

A gyors tusolást követően arra is legyen gondunk, hogy törölközővel óvatosan felitatjuk a vizet a szalagokról, és hajszárítóval (max. 1 percig) szárítsuk.

A szalagokat óvatosan, vizes áztatással vagy olajos puhítással távolítsuk el.

Ritkán, de előfordulhat, hogy bőrünk érzékenyen reagál a szalag ragasztó anyagára.Az ön által kért kezelés mindig  állapotfelmérés után kezdődhet el.
Abban az esetben, ha a vendégnek a kontraindikációja miatt nem lehet elvégezni a kért technikát, azt nem áll módomban elvégezni. Helyette megbeszéljük a neki megfelelő technikát, amit az állapota megenged.