Dorn terápia - Speciális gerincterápia

                                                                      Dorn terápia                    5.800 ft            60 perc

                                            Dorn terápia + Breuss masszázs             8.800 ft           90  perc

                   bérlet lehetőségek:           5 alkalom + 1 ajándék alkalom,        9 alkalom + 1 ajándék alkalom + ajándék  30 perces                                                                                                                                             arcmasszázs  vagy  méregtelenítő talpmasszázs                                                                        

                                                                                           Időpontot kérek

A Dorn terápia nem csak egy kezelés, annál kicsit több. Nem csak ízületi blokkokat korrigálunk. Az izomzaton és ízületi rendszer kívül kezeljük a meridiánokat és a csigolyához tartozó belső szervek működésére is pozitívan hatunk.

Lokális és általános hatást egyaránt kiváltunk a páciens szervezetében. A gerinc megbetegedéseinek kezelésénél egyik leggyakrabban alkalmazott módszert a német Dieter Dorn dolgozta ki. Enyhébb elváltozásoknál egy-két alkalommal végzett terápia után, súlyosabb esetben négy-öt alkalom után már komoly javulás várható pusztán a gerinc korrigálásával.

Mozgásszervi, belső szervi és pszichés megbetegedések hátterében nagyon sokszor találunk a gerinc területére korlátozódó elváltozásokat, un. blokádokat, melyek a csigolyák egymáshoz viszonyított szabad mozgását akadályozzák és a környező izmok működését változtatják. 

Minden csigolyához tartozik egy-egy belső szerv, szervi-, illetve pszichés működés. Megváltozott testtartás megbontja testünk központi pillérének nevezett csigolyaoszlop (gerinc) egyensúlyát. Következményei 3 irányban fejthetik ki hatásukat.A mozgás szervrendszer területén mozgásbeszűkülés, izomfájdalmak, miofasciális csomók, un. Trigger pontok alakulnak ki. A csigolyával kapcsolatban álló szerv működése romlik, amely bizonyos idő eltelte után az adott szerv területén negatív tünetekben nyilvánul meg: pl. fülzúgás, látászavarok, gyakori megfázás, gyomorégés stb. , végső sorban pedig pszichés tünetek kialakulásához is vezetnek.

A Dorn módszerrel ezeket az irányokat egyszerre próbáljuk megragadni, kezelni a strukturális viszonyok rendezésén, helyreállításán keresztül. Részben ebben rejlik a módszer hatékonysága is.

 Kezelünk ízületeket, izmokat, belső szervi- és pszichés funkciókat, illetve meridián pontokat egyszerre.

A Dorn terápia szerepe a prevenció területén 

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a gerinc megbetegedéseinek prevenciója hasonlóan fontos szempont kell, hogy legyen, mint megbetegedéseinek kezelése! A Dorn terápia ezt a szempontot is figyelembe veszi! Nem csak megbetegedések kezelésében alkalmazható, hanem azok megelőzésében is. A prevenció az egyik legjobb megoldás a megbetegedések megelőzésében! Ezért ideális lenne, ha azok az emberek, akiknek nincsenek panaszaik, évente minimum egy alkalommal kapnának Dorn terápiát – életkortól függetlenül.

Dorn terápia néhány kiemelten fontos szempontja:

A Dorn terápia egy kézzel végzett ízületi korrekciós technika, ami a gerincen végighaladva vizsgálja a csigolyákat, amit nyomással és mozgással együtt végzünk. Hatással van a csontokra, szalagokra, izmokra, idegrendszerre, belső szerveinkre gerincre, csigolyákra.

Fiziológiás strukturális viszonyok megteremtése/javítása. Korrekció közben végzett aktív, egyszerű gyakorlatok a páciens részéről. Önkorrekciós gyakorlatok. A terápiához minden esetben hozzá tartoznak az egyénre szabott önkorrekciós gyakorlatok. Egyrészt a kezelés közben és utána, másrészt a páciens által önállóan, lehetőség szerint naponta. A terápia így még komplexebbé válik, hiszen nem csupán a kezelés alkalmával végzett korrekciók kapnak hangsúlyos szerepet. 

A kezeléshez tartozik, hogy kiegészítem korrekciós gyakorlatokkal, megtanítom az első alkalommal, amit  otthon, naponta házi feladatként kell alkalmazni.


A Dorn terápia kezelés nem fájdalommentes!
 

A Dorn terápia nagyon hatékony kiegészítése a Breuss masszázs.

Mikor ajánlom a Dorn terápia kezelést?

 • Breuss masszázs nélkül szeretné a kezelést
 • ízületi fájdalmakra
 • felborult statikai egyensúlyra, mert valamelyik ízület nincs a helyén és idővel fájdalmat okoz
 • hétköznapi asszimetrikus terhelések hatására kialakuló végtag különbségekre, amelyek az alsó végtag valamelyik ízületének a kimozdulására vezethetőek vissza, nagyobb arányában csípőből indul, kisebb arányban térd, boka kezdetűek
 • gerinc elváltozásokra
 • különböző reumatikus betegségből származó elváltozásokra
 • egyéb tünetekre

Ellenjavallatok:

 • -balesetek után
 • -akut gyulladás
 • -akut migrén
 • -lázas állapot
 • -szívinfarktus után
 • -operációk után közvetlenül
 • -kizáródott gerincsérv
 • -különböző bénulások
 • -tumor (csontmetastasis)

Az ön által kért kezelés mindig  állapotfelmérés után kezdődhet el.
Abban az esetben, ha a vendégnek a kontraindikációja miatt nem lehet elvégezni a kért technikát, azt nem áll módomban elvégezni. Helyette megbeszéljük a neki megfelelő technikát, amit az állapota megenged.